Familieopstellingen

Familieopstellingen zijn een intuïtieve manier om zichtbaar te maken welke plaats je inneemt in je gezin of ‘familie van herkomst’. Hier kunnen problemen spelen die worden veroorzaakt door verborgen of onbewuste verstrikkingen. In een opstelling kunnen deze zichtbaar en bewust worden, zodat je je er liefdevol en zonder oordeel van kunt bevrijden.

Je kunt op twee manieren deelnemen/bijdragen aan een familieopstelling:

  • Als opsteller breng je een persoonlijk thema in. Je krijgt dan de kans om te onderzoeken welke dynamiek in je familiesysteem van invloed is op jouw denken en doen.
  • Als representant neem je deel aan opstellingen van anderen. Je draagt dan bij door je aanwezigheid en door in de huid van bijv. een familielid van de opsteller te kruipen. In die functie kun je de diepe verbondenheid ervaren van familiesystemen.

Dit najaar geef ik weer twee losse dagen met familieopstellingen. Je kunt per dag deelnemen of aan meerdere dagen. Als je interesse hebt, laat me dan weten of je als opsteller wilt deelnemen of alleen als representant. Als opsteller kan/zal je ook worden gevraagd om in de andere opstellingen als representant bij te dragen.

Er zit een maximum aan het aantal deelnemers per dag, omdat elke opsteller de ruimte en gelegenheid moet krijgen zijn thema helemaal te onderzoeken en uit te diepen.


Data: drie zondagen in 2018

11 februari
22 april
17 juni


Tijd

Aanvang om 11.00 uur, afronding rond 17.00 uur


Locatie
Praktijkruimte Rita Maarse
Van Rijckevorselstraat 21
3972 EP Driebergen-Rijsenburg


Kosten
Deelnemen als opsteller/representant: € 85
Deelnemen als representant: € 65